Незряща пианистка от Враца покорява музикални върхове
Елица Стефанова е само на 13 години, но вече е носителка на над 50 престижни награди от български и международни конкурси
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Незряща пианистка
Снимка: bTV

Незряща пианистка от Враца покорява музикални върхове. Елица Стефанова е само на 13 години, но вече е носителка на над 50 престижни награди от български и международни конкурси.

Когато е съвсем малка, Елица губи зрението си. Тогава обаче се появява любовта ѝ към пианото. Още от 5-годишна тя работи с преподавателката Олга Младенова и вече изпълнява виртуозни творби, като „Чучулигата” на Михаил Глинка например.

„Сякаш самата пиеса е някаква светлина, която ме зарежда”, споделя Елица. Момичето запомня мелодиите по слух, а пръстите ѝ свикват с клавишите.

Незряща жена сбъдва мечтата на живота сиМария Кирчева губи зрението си при катастрофа, но искрено желае едно: да се качи на състезателен автомобил

Преподавателката по пиано е толкова впечатлена от таланта на момичето, че споделя как понякога гледа в ръцете на Елица и си казва, „това е невъзможно, това не може да бъде”.

Талантливото момиче е носител на два златни медала от Международния конкурс „Виенски звезди”, а наскоро се завърна и с първа награда от парижкия конкурс за млади таланти от цял свят „Флейм”.

Елица мечтае да стане музикален виртуоз и да докаже, че няма граници за човешките способности.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре