Днес облачността ще е разкъсана, след обяд – често значителна, когато на отделни места в южните райони ще превали краткотраен дъжд.

В Дунавската равнина ще духа до умерен северозападен вятър, а в останалата част от страната ще се ориентира от север-североизток и до вечерта ще отслабне. Максималните температури в повечето места ще са между 17° и 22°.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и след обяд в Рило-Родопска област ще превали дъжд, над 2500 метра – сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

През следващото денонощие северозападният вятър ще отслабне. Облачността ще е променлива, в сутрешните часове намаляваща до слънчево, а след обяд – предимно значителна. На отделни места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще бъдат между 2°-7°, а дневните ще са с 2-3 градуса по-високи – между 19°-24°.

В петък вятърът ще остане от северозапад, до умерен. Облачността ще е променлива, сутринта намаляваща до слънчево, а след обяд – по-често значителна. Само на отделни места, с по-голяма вероятност в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. В събота ще превали на повече места в страната, ще прегърми, температурите ще се задържат високи. В неделя над много райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, но интензивни валежи, в следобедните часове придружени с гръмотевични бури. В началото на следващата седмица с усилване на вятъра от северозапад в страната ще нахлуе студен въздух. Облачността ще е значителна и на много места ще има валежи. Дневните температури ще се понижат съществено.