Днес ще бъде предимно слънчево.

В сутрешните часове на отделни места в низините и около водните басейни ще има мъгла. В Източна България ще се появи до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури между 11° и 16°, в София около 11°.
Късно вечерта от югозапад ще започне бързо увеличение на облачността.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по билата силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 2°.

През следващото денонощие облачността ще е значителна и на отделни места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен, на север от планините временно силен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°, а максималните ще са между 12° и 17°.

В събота ще бъде предимно облачно, ще има и валежи от дъжд, на повече места в Южна България и западните райони. Вятърът от югозапад ще се усили и температурите ще се повишат още, максималните в на места северно от планините ще достигат 18°-20°.

През нощта срещу неделя от северозапад ще нахлува студен въздух, в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще премине в сняг, но бързо ще спре и няма да се образува съществена снежна покривка. В източните райони преди обяд все още ще има превалявания от дъжд, но по-късно и там валежите ще спрат, облачността ще се разкъсва.

В понеделник ще е по-студено, но вятърът ще стихне и ще има повече слънце. Във вторник облачността отново ще се увеличи, има вероятност и за слаби превалявания на отделни места. Вятърът ще е слаб до умерен с южна компонента.