Код жълто, за силен южен вятър, с пориви до 80-90 км/ч, е в сила днес северно от Стара Планина и в област Кърджали.

Облачността ще е значителна с временни разкъсвания и намаления. На отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен, на север от планините временно до силен, поривист южен вятър. Вечерта вятърът ще отслабва, в Западна България и ще утихне. Ще бъде топло, с максимални температури - между 15° и 20°, северно от планините и по-високи. За София максимална – около 17°.

В планините ще е предимно облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2200 метра – сняг, по-значителни в крайните южни планински райони. Ще духа силен, по високите и откритите части бурен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 5°.

През нощта ще има разкъсана, често значителна облачност. Само на отделни места в Рило-Родопската област е възможно да превали. Минималните температури ще сса между 7° и 12°. Утре ще преобладава облачно време с временни разкъсвания и намаления на облачността. В Източна България ще духа до умерен югозападен вятър. След обяд в североизточните райони вятърът ще се ориентира от североизток. Максимални температури – между 15° и 20°.

През следващите дни от североизток ще прониква студен въздух, дневните температури ще се понижат и в петък и събота максималните ще са между 7° и 12°. Ще има значителна облачност, ще превалява дъжд, предимно слаб. В сряда и четвъртък на повече места ще са валежите в югозападната половина от страната, а повече по количество - в Рило-Родопската област. В петък и събота ще превали само на отделни места.