Днес ще бъде предимно слънчево.

Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Възможни са градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София около 29°.

В планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен вятър северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

През нощта превалявания ще има в източните райони, а над останалата част от страната ще преобладава ясно време. Утре, в сутрешните часове, само на отделни места, а около и след обяд над много райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания, придружени с гръмотевични бури. На места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Има условия за градушки. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°.

В събота от североизток ще прониква хладен въздух и температурите ще се понижат. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще има краткотрайни, временно интензивни превалявания и гръмотевична дейност, възможни са и градушки.

През следващите дни над западната половина от страната ще се задържи неустойчиво и отново ще превали и прегърми, на повече места в неделя, а в началото на следващата седмица преди обяд ще има повече слънчеви часове. Над Източна България ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Температурите слабо ще се повишат.