След решението на кабинета да увеличи драстично цените на винетките шофьорите започнаха да подават сигнали за пътни недомислици. Ето един пример от Пловдив.

Може да слизаш от магистралата, но не и да се качваш на нея! Калоян Петков, като хиляди други жители на град Първомай и околните села, може да ползва магистрала „Тракия” еднопосочно - единствено в посока Бургас. Всеки, който има път към Пловдив или столицата, трябва да поеме по стария главен път Пловдив-Хасково или да пътува първо до Чирпан и след това по магистралата - да се върне към Плодовитово. Така пътят се удължава с около 40 километра.

„Неудобството е това, че трябва да се заобикаля при качване. Има само качване за морето, а няма за София”, обясни Калоян.

Като данъкоплатец Калоян и неговите съграждани се питат защо пътното съоръжение за милиони левове им служи само в едната посока.

Недомислицата край Плодовитово продължава вече повече от 20 години. Решението все пак изглежда скорошно - предвидено е изграждането на такава отсечка, но екологичната оценка на обекта се обжалва. Още другата седмица обаче съдебното решение трябва да излезе. А трасето ще дава всички опции на шофьорите.

"Да се прави обратен завой, да се тръгва по „Марица” и да се отбива, да се прави обратен по „Тракия”. До момента това беше невъзможно, но с изграждането на тази пътна връзка това ще бъде осъществено", посочи председателят на агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Проектът е на стойност 1 милион и 600 хиляди лева, а строителството трябва да започне януари.