„Борихме се докрай, не се предадохме и не се отказахме. Сигурна съм, че Цвети ще се гордее с това, което правим в момента”. Това каза специално за bTV най-близката приятелка на гимнастичката Цветелина Стоянова, която продължава да се бори за живота си в "Пирогов" – Цветелина Найденова.

Снощи отборът ни по художествена гимнастика се класира на пето място в многобоя на Европейското първенство.

Цветелина Найденова е убедена, че правилното решение е гимнастичките ни да участват на Европейското в Израел след инцидента.

„Искахме да играем за Цвети по най-добрия начин и мисля, че го направихме”, подчерта тя пред пратеника ни в Израел Петър Нанев.

„Искам да й кажа, че много я обичам и винаги ще съм до нея каквото и да се случва и вярвам, че ще се оправи и ще бъде същият човек както преди. Всички го вярваме и направихме всичко това за нея”, каза Цветелина Найденова.

По думите й отборът е искал да покаже на Цвети, че в този живот трябва да се бориш, за да постигнеш нещо.

Сега не осъзнавам на 100% това, което направихме, но след време ще осъзнаем колко сме силни, призна Найденова.

Снимка: bTV

„Те минаха през един ад, минаха го с отличен”, коментира Илиана Раева, председател на Федерацията по художествена гимнастика.

Тя призна, че в началото е била гневна на критиките, че в момента не са в София да подкрепят Цветелина Стоянова. „Много колеги тук бяха разбрали и ще ви спестя какво казаха те, защото ние тук имаме невероятна подкрепа и вие сте свидетели. Те са прави за себе си и затова те са там. А ние сме прави за себе си и затова ние сме тук. Затова тя е Цвети - големият шампион. Затова аз съм Илиана Раева. Ето това е отговорът ми”, категорична беше тя.

Допълнително изпитание за гимнастичките ни беше фактът, че организаторите на състезанието в Израел сбъркаха музиката на съчетанието им с обръчи и бухалки.

Наложи се те да излязат от килима и да изиграят наново съчетанието с правилната музика.

Снимка: БГНЕС

„Господ ни даде сили. Това никога не си се е случвало, беше още едно изпитание за нас”, коментира Цветелина Найденова.

„Не знаехме как да реагираме, нашият капитан каза: Излизайте от килима. Излязохме, отдъхнахме, треньорите ни дадоха сили, казаха давайте напред, продължавайте, сега трябва да го изиграете. Застанахме и с нови сили го изиграхме”, допълни тя.

Междувременно в социалните мрежи започна да се разпространява призив за кръводаряване за Цвети Стоянова. От спешната болница съобщиха за bTV, че в момента няма нужда от кaмпания.

Медиците са помолили близките на Цвети да дарят кръв, тъй като състоянието й остава тежко.