Сняг вали в по-голямата част от страната, а в районите със снеговалеж пътищата се обработват от над 1600 машини, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Без ограничение за различните видове превозни средства е пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“ и „Марица“.

В участъка на АМ „Тракия“ от пътен възел „Зимница“ до Бургас е ограничено движението на камионите над 12 тона.

Поради снегонавявания и нулева видимост в Бургаска област са затворени за движение първокласният път Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас, второкласният Ришки проход и път III-208 Провадия – Айтос.

Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката временно е затруднено заради пътнотранспортно произшествие между лек и тежкотоварен автомобил. Пострадали хора няма, движението се регулира от екип на „Пътна полиция“. Инцидентът е станал в участъка между разклона за селата Бояновци и Въглевци.

Пътуващите през Рожен, Превала и Печинско товарни МПС с ремаркета и полуремаркета трябва да са задължително с вериги.

Забранени за камиони над 12 т са проходите Петрохан и Шипка, а за превозни средства над 10 т са Вратник, Котленски и Твърдишки.

Затворени за движение са Дюлински, Троянски, Златишки и Върбишки проход.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно с повишено внимание и по-ниска скорост, съобразена с пътните условия, без да предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства застрашава безопасността на всички шофьори и възпрепятства работата на снегопочистващата техника, подчертават от АПИ.