Над 120 машини чистят София при поредния снеговалеж от полунощ досега. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV зам.-кметът на София Евгени Крусев.

Очаква се снеговалежът да продължи и в час пик.

Наш зрител пък ни изпрати кадри в рубриката "Аз, репортерът", че 8 снегорина правят задръстване на столичното "Цариградско шосе", без да чистят.

Отворилите се дупки основните артерии и булеварди в столицата заради разтопяването на снега и студа ще бъдат запълнени аварийно при спиране на снеговалежа, увери той.

Кърпенето на дупките вече е започнало по основни булеварди, продължава се и към по-малките улички, отбеляза зам.-кметът.

Снимка: Ладислав Цветков

По думите му дупки се появяват на трасета, които не са били ремонтирани в последните години.

В малките квартални улици почистването на снега е изключително трудно поради паркирани автомобили, отбеляза Крусев.

Сняг вали в цялата страна

Снеговалежите отново обхванаха почти цяла България. За всички райони, без крайните югозападни, е в сила жълт код за обилни валежи. По морето предупреждението е и за силен вятър. От АПИ съобщават, че пътищата са предимно мокри и заснежени, по усойните места – заледени, но почистени и обработени. 

Най-много сняг вече е натрупало в Хасковско и Великотърновско – над 40 сантиметра.

Пътната агенция въведе тази сутрин ограничения в област Бургас за всички превозни средства по пътя Миролюбово – Каблешково. Забранено е и движението на камионите над 12 тона през прохода Предела и пътищата Ботевград – Правец, Луковит – Ябланица и Айтос – Ябълчево.