В минутите след като Мис Филипини беше коронясана за Мис Вселена всички момичета се струпаха около Мис  Колумбия, за да я утешат. В този момент обаче, повечето кралици на красотата започнаха да бутат Мис Филипини. Германската представителка дори ѝ се разкрещя да се маха, заради което си навлече дисквалификация за грубо поведение. Това разказа Мис България Радост Тодорова за напрегнатия финал на конкурса "Мис Вселена" в студиото на „Тази сутрин” по bTV.

Снимка: btv.bg

Радост плени сърцата на хиляди по света с искрената си реакция към Мис Филипини Пиа Алонсо Вурцбах като я подкани да отиде и да вземе короната си на Мис Вселена, секунди след като се оказа, че водещият на шоуто Стив Харви коронова грешна красавица – Мис Колумбия Ариадна Гутиерес Аревало.

Снимка: btv.bg

Тодорова се превърна в сензация във Филипините, където нейни снимки и  кадри от финала на Мис Вселена се въртят по националните телевизии.

"Горда съм, че не се прослави моето име, а страната ни", сподели Тодорова. Нашата красавица разказа, че искрено харесва и подкрепя Мис Филипини след трите седмици, в които са живеели заедно. Пиа Вурцбах е искрена и добронамерена, смята родната красавица. По думите ѝ твърде много участнички в конкурса са се престрували и са "играли роля" по време на "Мис Вселена".

Според Маги Вълчанова, организатор на "Мис Национален отбор по футбол" и "Мис Вселена", българките и европейките не са достатъчно подготвени за конкурси от мащаба на "Мис Вселена".

В други части на света подкрепата на кралиците на красота е национална политика на държавата. И Филипините, и Колумбия са пример за такива страни. Вълчанова даде за пример мис Индия, която е пристигнала в САЩ с 28 куфара и деветчленен екип. Двете с Радост пък пътували сами, общо с два куфара.

Снимка: Reuters

Мис България пожела на всички българи са бъдат себе си, да не се притесняват да показват истинската си същност и да не спират да се забавляват.