„Медицинският университет е много по-голяма институция от отделните скандали”, каза бившият служебен министър на здравеопазването Мирослав Ненков в предаването „Лице в лице”. Той добави, че е запознат със случая единствено от медиите.

„Това са мънички битчици, те не могат да прекатурят институция като медицинския университет. Той е много по-голям от който и да е единичен професор или ректор”, добави Ненков.

Той изрази същото мнение и за скандалите във Фонда за лечение на деца. „Ударът върху самия фонд е неразбираем за мен, при условие, че какъвто и да е директор на фонда може да бъде уволнен лесно. Щом пречи, прави далавери, краде – уволнява се, прокуратурата разследва и така”, добави Ненков.

Ненков се застъпи за решението на здравното министерство различните клинични пътеки в болниците да струват различно. „Няма логика операция, извършена от една структура, да струва толкова, колкото в болницата в Нагорно Чучолигово”, каза Ненков.

Той добави, че диференциацията на цените за клинични пътеки ще се базира реално на опита на отделните кадри и даде пример – ако има двама лекари, единият от които извадил 12 сливици и другият – извадил 700 сливици, всички ще отидат при втория.