Тази сутрин, в Кнежа, измериха минус 21, във Видин минус 20, в Пловдив и Пазарджик минус 18 (колкото и на Мусала) и около и под минус 15 градуса в много места.

През деня видимостта ще се подобрява, а облачността, главно в Западна България, ще се разкъсва. Ще духа слаб, в североизточните райони – до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, в местата с по-трайна мъгла и по-ниски.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по върховете и силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра  ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

През нощта над Източна България и равнините ще има мъгла или ниска облачност, а над планинските райони ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще бъдат между минус 15° и минус 10°, по Черноморието – минус 6° и минус 4°.

Утре преди пладне над равнината част от страната ще има мъгла или ниска облачност, като подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпи след обяд. Трайна ще се задържи мъглата по река Дунав и на места източните райони от Горнотракийската низина. Над планинските райони през целия ден ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла.

Код жълто е в сила и в събота, за западните и централни части от страната и с предупреждения за около и под минус 15 градуса сутринта и отрицателни стойности и през деня.

В неделя и до средата на следващата седмица съществени валежи не се очакват. Сутрешните температури ще остават сравнително ниски, в повечето места между минус 6° и минус 11°, към вторник-сряда на места, главно в Северна България и по-ниски, до минус 14°. Дневните, в отделни райони на Южна България ще достигат и надхвърлят нулата. Главно в планините и планинските райони, както и след обяд, ще има и слънчеви часове, докато на много места в котловините и в равнинната част от страната, ще бъде с мъгла или инверсионна облачност. Покрай река Дунав и на места в Източна България те ще се задържат през целия ден; там и дневните температури ще остават по-ниски – до минус 5°, минус 6°.