Министърът на образованието: С камерите в градините само ще маскираме истинския проблем
Той определи поведението на възпитателите, заснети със скрита камера в „Брезичка” в Бургас, като непрофесионално и осъдително
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Красимир Вълчев

С поставянето на камери в детските градини само ще маскираме истинския проблем, ще демотивираме учителите, ще изпаднем  в спиралата с технически средства да продължаваме да търсим изгубеното доверие. Това обяви в предаването „Тази сутрин” министърът на образованието Красимир Вълчев по повод скандала с агресията към деца в детска градина „Брезичка” в Бургас.

Той определи поведението на възпитателите, заснети със скрита камера, като непрофесионално и осъдително. По думите му няма как директорът и другите учителите да не са знаели за случващото се. Нищо не остава скрито с камери или без камери – училищата и детските градини трябва да намерят механизмите за вътрешна регулация , уточни министърът.

След кадрите с агресия в градина в Бургас смениха директораЩе бъдат назначени и нови учители

Относно разпоредбата деца от ромските махали да бъдат насочвани към паралелки извън района, в който живеят, Вълчев смята, че приемането на това като привилегия е неправилен прочит. Той уточни, че разпоредбата е на ниво обществено обсъждане и предстои да бъде прецизирана.

По думите му това е политика, която се прилага и сега от общините и тя е важна мярка срещу сегрегацията.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре