Медици и пациенти отново излязоха на демонстрация в защита на болницата във Враца. Този път обаче те не блокираха основния булевард до сградата, предаде кореспондентът на bTV Маргарита Стефанова.

След като вчера директорът на болницата Орлин Цветков оттегли оставката си, днес той обясни защо го е направил. След вчерашното посещение на министъра проф. Николай Петров и зам.-министъра на здравеопазването Лидия Нейчева вече има конкретни поети ангажименти и те вече са изпълнени. Надяваме се всичко да бъде изпълнено докрай, тъй като хората се интересуват не само за този месец, но и какво ще се случи до края на годината със заплатите им, каза той.

Снимка: bTV

За болницата предстоят доста тежки месеци – идва отоплителният сезон, предстои ѝ тежка акредитация – трябва да се защитят всички действащи в момента отделения, да се вземе нивото на компетентност, без да се закрива никаква дейност – това ни е основната цел, добави директорът.

Цветков отчете още, че с помощта на ръководството на Министерството на здравеопазването болницата има осигурени медикаменти за 30 дни.

Синдикатите, които настояваха за оставката на директора, казаха, че трябва да се постави въпроса за отговорността.

Вижте повече във видеото: