Ямболията Динко Вълев съчетава екстремното шофиране на АТВ със...залавяне на мигранти. За няколко месеца Динко е хванал най-малко 20 души и то с голи ръце.

Мястото е на метри от границата с Турция, близо до село Долно Ябълково. Динко Вълев и негов приятел отиват да карат АТВ.

"Изведнъж един човек изскочи пред мен, аз го заобиколих и слязох и той се засили отгоре ми, може би да вземе АТВ-то да бяга някъде. Ударих го и той падна на земята, започна да вика – аллах,маллах. Беше облечен с едни скъсани обувки, яке и една раница на гърба", спомня си Динко.

От гората излизат още 11 мъже. С тях има три жени и едно дете ,както по-късно става ясно – от Сирия.

Разказът продължава: "Всички мъже, които излязоха от драките от храстите се запътиха да мачкат, да се бият, обаче като видяха другите на земята и да кървят, се отказаха. Единият имаше в себе си отверка. Аз знам английски перфектно, единият от тях знаеше, аз им казах че ако не легнат на земята, ще убия един (...) Ти ако знаеш, че ще умреш, няма ли да лежиш?"

Снимка: bTV

И трите му срещи са били с групи от млади мъже: "Единият го гоних сигурно два километра. Другите бързо се предадоха, защото бяха слаботелесни, а той падна в една локва и тогава спря, щеше да се удави. Много са агресивни тия хора, нямат какво да губят, оставили са всичко”.

Според Динко, не сме в опасност, а направо „ние си заминаваме”.

Полицията дошла час и половина след като Динко подал сигнал на телефон 112: "Час и половина аз съм стоял като пазач над тях да ги вардя, за да стоят на земята. Те ходят, пазят на Лесово, по-оживените части, ами идете по селата, в тоя Диарбекир".

Снимка: bTV

Мъжът предлага да се създадат доброволни отряди и да се плаща за задържан нарушител: "По 50 лева на човек или някаква сума на човек хванат, аз тези пари ще ги дам на дом за сираци”.

Преди дни граничен полицай каза пред bTV, че колегите му на българо-турската граница не достигат. За сметка на това притока от нелегални се увеличава.