Мариана Векилска: Не трябва да се поставя под въпрос стъпката, която направихме след Могилино
Тя определи случая от дом „Хризантема” в Габрово като разочароващ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    7
Мариана Векилска
Снимка: btvnovinite.bg

„Не трябва да се поставя под въпрос голямата стъпка, която направихме след случая Могилино”, категорична е Мариана Векилска.

Тя определи случая от дом „Хризантема” в Габрово като разочароващ.

Служителка в дом „Хризантема”: Ръководството използваше децата за развлечение„Чувствам се повече унизена, отколкото виновна”, заяви Татяна Донева

„От една страна хвърчат глави, взимат се постове, подават се оставки, което е най-лесното и е популистко. От друга страна, склонни сме да се нахвърляме като чакали на мърша, да сочим с пръст кой е виновен. Не сме склонни обаче да се гмурнем по-надълбоко и да видим къде е проблемът”, коментира още Векилска.

По думите ѝ работата в такъв тип социални центрове е единствената възможност на някои хора да работят. „Дали имат представа то грижа, няма значение. Те работят и оцеляват”, допълни тя.

Весела Банова за насилието над деца в Габрово: Няма достатъчно подготвен персонал за домоветеПрез изминалата седмица излязоха скандални записи как служители бият и ругаят настанените в дом „Хризантема” деца

„Проблемът е много по-сериозен от това. Кадрите от „Хризантема” наистина са потресаващи. Прелива се от пусто в празно”, коментира още Векилска.

  • 0
    7
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре