Код жълто е в сила днес за източните райони от страната. Предупрежденията са за силен, с пориви до 70-80 км/ч, топъл южен вятър.

След временно спиране на валежите, в следобедните часове отново ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен, в Източна България временно и силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в Северозападна България – малко по-ниски.

Над планините ще бъде облачно. След обяд ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Ще духа силен, а по високите части - бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 3°.

През нощта над източните райони все още ще превалява дъжд, но още до сутринта валежите ще спрат. Над останалата част от страната облачността ще е незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 3° и 8°.
До обяд ще е предимно слънчево. След обяд от запад на изток облачността отново ще се увеличи и привечер на отделни места ще превали дъжд. Ще духа до умерен, в Източна България и на север от планините временно до силен южен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°.
В началото на следващата седмица преносът на топъл въздух от югозапад ще продължи и температурите ще се повишат още. Ще остане ветровито, в Източна България и районите, разположени северно от планините, вятърът ще е умерен до силен. В понеделник в сутрешните часове облачността ще е значителна и все още на отделни места ще превалява слаб дъжд. През деня облачността ще се разкъсва и намалява, на места и до предимно слънчево. Във вторник повече слънце ще има преди обяд, по-късно ще започне увеличение на облачността, средна и висока. В сряда увеличението на облачността ще продължи, но вероятността за валежи е малка. Югозападният вятър ще отслабне, а впоследствие и ще се ориентира от североизток. Ще е все още доста топло за средата на февруари, но ще започне понижение на дневните температури. В четвъртък ще има значителна облачност, привечер на места, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. Температурите ще се понижат още.