Майката на стрелеца от Лясковец, който беше осъден на доживотен затвор без право на замяна, е категорична, че не обвинява сина си Петко Петков в нищо. Стефанка Савова е убедена също, че той няма никакво психическо разстройство.

„Навсякъде е хвален, навсякъде награди и отличия, нито пие, нито пуши”, описа тя сина си.

Преди година и 8 месеца Петков простреля смъртоносно баретата Емил Шарков по време на акция за задържането му.„Нищо не е направил. Дойдоха и ни нападнаха в 5 часа, когато спим”, подчерта обаче майката в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Тя призна, че 4 години Петко не е излизал от дома си. Адвокатът на семейството Виктор Костов допусна, че е възможно това да е съмнително, но беше категоричен, че това, че си я стоял 4 години у дома, не прави Петко престъпник.

Петков не е нападателят, той е жертвата, заяви защитникът.

„Предния ден говори с трима полицаи. За оръжие никой не е казвал. Чакаха го да го пратят в лудница, да го уморят. Ако бяха казали за оръжие, аз щях да хвърля пушките през терасата”, заяви майката.

„Стрелбата е започната от страна на МВР. И какво би направил един човек, който спи в 5 часа сутринта, ако има на разположение оръжие? Той е решил, че някой е дошъл, за да го убие”, изтъкна адвокатът.