Майка остана без трите си деца заради мизерните условия, в които живее
Социалните служби изпратиха децата в различни приемни семейства
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 10
  • 7
    8
Даниела от Сливен
Снимка: btvnovinite.bg

Майка от Сливен остана без трите си деца, които ѝ бяха отнети заради мизерните условия, в които живее.

25-годишната Даниела живее в склад за мебели в покрайнините на Сливен. Там няма електричество, а единствената „екстра” е стара печка на дърва.

Жената е принудена да се справя сама с трудностите в живота си. Тя няма работа, нито подкрепа от близките си. Когато губи бащата на децата си, неговите роднини я прогонват от дома им заедно с децата. Тогава тя отива при своята леля, която живее под наем в две стаи. Жилището обаче не отговаря на необходимите условия за отглеждане на дете, твърдят от отдел „Закрила на детето”.

Майка и двете й деца загинаха при пожар в ловешко село (ОБНОВЕНА)Семейството се отоплявало с климатици, предполага се, че причината за огъня е късо съединение

Вместо да помогнат на Даниела, социалните работници взимат двете момченца и момиченцето от майка им и ги изпращат в различни приемни семейства. Сега майката разполага само с два месеца, за да докаже, че може да се грижи за тях. Ако няма условия да гледа децата, те ще бъдат дадени за осиновяване.

„Аз си го обяснявам с това, че страшно много харесаха децата ми... Да, и те наистина са хубави, затова ги взеха. Но не мисля, че ако ти харесат децата, трябва да ги вземеш от майка им”, коментира Даниела.

Две близначета се събраха с майка си след шестмесечна раздялаbTV и Уницеф продължават да променят детски съдби

Социалният работник по случая Стоянка Добрева обаче твърди, че Даниела сама е подписала декларация, че не може да се грижи за малките. Действията на отдела били според закона и защитавали правата на децата, тъй като майка им не им осигурявала необходимите условия за живот.

Близките на Даниела твърдят, че те е добра майка и упрекват социалните, че са ѝ отнели децата. Те призовават институциите да ѝ помогнат да осигури подходящо жилище на децата си.

„Бедни сме, това е най-лошия порок в България, и дори на собствените си деца не можем да помогнем”, коментира близка на Даниела.

Ако искате да помогнете на Даниела, можете да се свържете с нея на телефон 0884 02 70 51.

Вижте още във видеото:

  • 7
    8
Още по темата
10 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре