Любчо Нешков: На Балканите има двама лидери – Борисов и Заев
Журналистът смята, че промените след подписването на Договора за добросъседство са видими
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 10
    2
Любчо Нешков
Снимка: bTV

Ако отидете в Белград всичко зависи не само на Балканите, но и в Европа и в галактиката от Вучич, но досега не съм видял нищо конкретно. Двама са политиците, които направиха конкретни стъпки за броени часове, за броени дни, са Заев и Борисов. Те рушат стената на омразата, на отчуждението. Това заяви пред камерата на bTV журналистът Любчо Нешков.

„Действителността тук е съвсем различна от тази, която ни внушаваха определени политици, които отидоха в небитието. Македония – тя иска промяната, променя се, търси, знае къде отива, знае какво трябва да постигне”, подчерта той в Струмица и отбеляза, че промяната след подписването на Договора за добросъседство е видима.

Изследване: За над половината българи македонците са близък или един и същ народ с насНай-младите обаче знаят най-малко за историята ни

Нешков подчерта, че е нормално и от двете страни на границата да има паметници на Гоце Делчев, Яне Сандански и Даме Груев, но „не беше нормално да си играем с техните кости, да се подиграваме с тяхната памет и тяхната саможертва”.

Според него пред Борисов и Заев има три големи задачи, чието изпълнение може да ги остави в историята като лидери на своите страни – изграждането на европейския Коридор №8, подобряването на транспортните връзки и подкрепа за македонската църква, която застана зад Договора за добросъседство.

  • 10
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре