"На България й трябваха 35 години, за да си завърши дясното платно на отсечката от Свиленград до граничен пункт "Капитан Андреево". Надявам се това да е краят и на прехода, който олицетворява това строителство".

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на новата отсечка.

"С тези почти 9 км общата дължина на готовата магистрала е 80 км. Новият обект е изграден със средства от републиканския бюджет на стойност 35 млн. лв. Последният участък от магистрала "Марица" - отсечката от Димитровград до връзката с магистрала "Тракия" – Лот 1 ще е готов до първи октомври", обеща Павлова.

С въвеждането в експлоатация на новото платно вече се пътува от Димитровград до граничен пункт "Капитан Андреево" по изцяло завършена магистрала.

В новия участък има 6 селскостопански подлеза, 2 надлеза и мост над река Канаклийска.

Ремонтите по пътищата към морето ще спрат на 1-ви юли, обяви още министърът на регионалното развитие. "Така, както сме поели ангажимент, на 1-ви юли ще освободим основното трасе за движение, с изключение на виадуктите, по които няма как да бъде преустановена работата, тъй като и технологията на процеса изисква повече време", уточни тя.

Павлова обеща до края на годината 140 километра нови магистрали, 80 километра изцяло рехабилитирани всички стари участъци, които бяха в лошо състояние и 340 километра изцяло рехабилитирани и завършени втори и трети клас пътища.