Славена Желязкова – лейтенантът, който върна всичките си хора невредими
Завърна се 31-ят ни контингент в Афганистан
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 14
    0
Лейтенант Свалена Желязкова
Снимка: bTV

Когато чуеш сирените и ракетата, нямаш момент, в който да си кажеш: „Благодаря ти, Боже, че съм жив!“ Единственото, което си мислиш, е къде са хората ми, живи ли са, здрави ли са и къде се намират. Когато разбереш, че всички са в укритията, това е моментът на най-голяма радост.

Това разказа пред bTV 26-годишната лейтенант Славена Желязкова – командирът взвод по охрана от 31-я български контингент в Афганистан, който се завърна днес на родна земя.

Тя има пряка отговорност за 60 от 110-те наши военнослужещи в контингента.

Лейтенант Свалена Желязкова
Снимка: bTV

Лейтенант Желязкова призна, че тази мисия идва рано в кариерата ѝ, но е благодарна за натрупания опит.

Лейт. Славена Желязкова – първата жена командир на наши военни в АфганистанСамо глупаците нямат страх от абсолютно нищо, защото не знаят от какво да ги е страх, казва 26-годишната жена, завършила с отличие военно училище

„Афганистан винаги е среда с висок риск. Средата е такава, че не знаеш какво можеш да очакваш, защото лягаш и ставаш в Афганистан“, каза тя.

Българите служат при изключително тежки условия – температури от 50 градуса по Целзий през деня, а през нощта – ракетни атаки.

Българският контингент се завърна от Афганистан (ГАЛЕРИЯ)Нашите военни бяха част от операция "Решителна подкрепа" на НАТО

Страната ни е в Афганистан от началото на мисията на НАТО. В най-дългата мисия на Алианса до момента са участвали над 8000 български войници, сержанти и офицери.

Вижте повече във видеото:

Цялото интервю с лейтенант Славена Желязкова очаквайте в предаването „Тази събота“ по bTV.

Силата да бъдеш информиран
Снимка: bTV

  • 14
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре