Ако говорим като мюсюлмани, които изповядват тази религия, изборът на Мустафа Хаджи за главен мюфтия е легитимен, но ако говорим като светски граждани, изборът е незаконосъобразен. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV Стефан Стойков, свидетел по делото срещу имамите в Пазарджик и консултант на мюсюлманско-сунитско-ханефитското изповедание.

Хаджи каза, че дори да не бъде регистриран, отново ще свика конференция. Това е явно неуважение към българския закон, подчерта Стойков.

Делото в Пазарджик е от 2012 г. Сега какво виждате в Европа? Хора, които правят безчинства и се подиграват с полицаите, заяви още той.

„Когато стана това дело, имаше 3 полицейски дела – в Благоевград, в Смолян и в Пазарджик. Приемете, че парите са в Благоевград, идеологията е в Смолян, а самото реализиране на проекта беше в Пазарджик”, посочи Стойков.

Ако имаме смели хора в ДАНС, МВР, прокуратурата, най-после извадят тези факти от Благоевград и от Смолян, може би ще им се върже целият пъзел за това какво се случва в Пазарджик, допълни той. „Когато се дават пари, човек е склонен да поеме някаква инициатива”, каза още Стойков.