Крясъци, заплахи и обиди могат да бъдат чути в аудиозапис, за който се твърди, че е направен в първа група в Целодневна детска градина 10 „Надежда” в Плевен.

Записът е направен от родител и изтече в публичното пространство чрез фалшив профил във „Фейсбук”.

„Ти къде се намираш, бе?”, „Ти не разбра ли, че аз командвам тука? Тука каквото кажа, това ще правиш! Като не ти харесва има други градини в тоя град”, „Ама ти си направо ненормална ма” – това са само част от изразите, които се чуват в записа.

Според информация от потребителя на записа се чува гласът на „старши учител г-жа Гатева” – педагог с 40 години трудов стаж. В момента тя е главен учител в първа група. Човекът твърди, че срещу нея са подадени множество жалби през последните няколко години, които са завършили със становище, че „няма грубо отношение към децата”.

От днес обаче тя е в болнични и отказва да застане пред камера.

Колегите ѝ също не искат да взимат отношение по темата.

Родителите на децата, които учат в детската градина тази вечер ще се съберат, за да настояват за освобождаването ѝ от длъжност.

„Разпознах гласа и съм много учудена, защото децата са много добрички, мънички… И съм много изненадана и аз това, което се случва. Много е неприятна ситуацията, но ще взема необходимите мерки”, заяви директорът на детската градина Даринка Стойчева.