Организацията „Кръв и чест” излезе с официална позиция, след като в различни медии се появи информация, че Патрик Първев, единият от обвинените за опит за убийство на 3-годишно дете, е бил част от техните редици. Националистите категорично се разграничиха от действията на младежа, като в съобщението отрекоха и да са замесени в побоя над пенсионер в Борисовата градина.

„Лицето Патрик Първев, обвиняем в опит за убийство на три годишно дете НИКОГА не е бил член или поддръжник на нашата организация!!! Същият не е присъствал на НИТО ЕДНО от мероприятията организирани от „Кръв и Чест” София, било то политически сбирки и шествия, чествания на исторически дати от българската история или културно-музикални прояви”, пишат от „Кръв и чест”, като призовават да не се правят изводи само на базата на профили в социалните мрежи.

По отношение на не по-малко шокиращия побой в Борисовата градина, от организацията посочват, че няма доказателства за принадлежността на нападателите към каквато и било организация.

„Налице е масирана медийна атака и ние виждаме кампания не само срещу нашата организация, но и срещу всички родолюбиви младежи, несъгласни със сегашното мафиотско – олигархическо статукво в България. Определени кръгове се опитват да създадат един лумпенизиран образ на патриотичната младеж, приписвайки й всички възможни злини, случващи се в последно време в страната ни”, смятат от „Кръв и чест”.

Според тя целта е националистическите организации да бъдат подменени с казионни такива.