МВР хвърля огромен ресурс, за да осигури безопасността на митинг-концерта на Слави Трифонов. Събитието ще затвори "Цариградско шосе" за повече от денонощие

Събитието е в събота от 19:00 часа, но кръстовището и булевардите около него ще са затворени за движение от утре в полунощ. Причината е, че трябва да се построи сцената, видеостените по продължението на "Цариградско шосе" и буферните зони за сигурност. Освен "Цариградско шосе", автомобили няма да се допускат и в част от булевард "Евлоги и Христо Георгиеви", както и пресечките към локалното платно на "Цариградско шосе" в района на "Орлов мост".

Самото "Цариградско шосе" пък ще бъде блокирано до детелината при булевард "Яворов". Полицията има готовност да измести блокирането на "Цариградско шосе" в посока колелото на 4-ти километър, но тази мярка ще се предприема, в случай, че желаещите да гледат концерта са повече от първоначално предвиденото.

Всички се готвят

Организаторите са се погрижили за хората, които ще са далеч от сцената на "Орлов мост". Ще бъдат издигнати 7 кули с монтирани на тях видео стени и допълнително озвучаване.

И докато "Ку-Ку бенд" репетира за концерта, полицията затяга редиците. Освен униформени полицаи за концерта е ангажиран и Отрядът за борба с тероризма.

„Към евентуалните провокатори ще бъдем безкомпромисни. Нашата цел е хората там да отидат, да посетят концерта и да си тръгнат нормално. Полицията там е за осигуряване на сигурност и за оказване на съдействие!”, подчерта директорът на СДВР Младен Маринов.

От МВР съветват зрителите на концерта да се придвижват пеша в центъра на столицата или да използват метрото, като най-удобната спирка за слизане ще бъде станция "Васил Левски". С цел предотвратяване на всякакви провокации и ексцесии, полицейското присъствие ще е изключително засилено в цяла София, предупреждават от СДВР.

От полицията обещават да са изключително гъвкави при допускането на хората, които желаят да присъстват на митинга-концерт.