Българи се интересуват от купуването на гръцки острови. Заради кризата в южната ни съседка цените на имотите са в пъти по-ниски отпреди.

Гърция - над 13 хиляди и 500 километра брегова ивица и 6 хиляди острова край лазурни води. След Джони Деп, който си купи един в Егейско море, българи също вече проявяват интерес към такава инвестиция.

„Има принципен, заявен интерес и към покупката на острови, които са доста атрактивен и екзотичен тип имот, какъвто в България не може да бъде закупен”, заяви Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция за луксозни недвижими имоти.

Късметлията, който спечели 7 милиона от тотото, може да инвестира например в остров Свети Атанасиос. Намира се край Делфи и струва "едва" 1 милион и 600 хиляди евро. Това е около 3 милиона и 100-150 хиляди лева.

Следващият остров, който също е за продан, се казва Нисос София. Намира се в Йонийско море и парцелите върху него започват от около 4 милиона евро.

Остров Строгило пък се продава за около 4 милиона и 500 хиляди евро.

„ Цените започват от 1 милион евро в зависимост от това къде е разположен и каква е неговата площ. Така че заможните българи все повече се информират и търсят възможност за инвестиции, включително и в острови в чужбина”, коментира Стойкова.

40 хиляди евро струват къщи и вили по бреговете на Халкидики. Банките биха ви отпуснали ипотечен заем, за да си купите, но ще трябва да заложите имот в България.