Трети ден продължава почти пълната блокада на ГКПП „Кулата” заради фермерския протест в Гърция. Вечерта леките коли и камионите бяха напълно спрени.

Напрежението сред шофьорите на границата от българска страна ескалира след като за кратко движението беше възстановено. Стигна се до опити за предреждане, които в крайна сметка препречиха пътя и на леките коли. БЧК раздаваше вода и храна от българската страна, но имаше сериозни оплаквания от другата километрична опашка – в Гърция.

По-малкият пункт Илинден – Ексохи от 17:00 часа е напълно затворен, като се очаква през нощта през него да тръгнат леки коли и автобуси.

За утре в Гърция е обявена национална стачка. Стотици селскостопански машини вече са в готовност да блокират от гръцка страна и пътя към граничния пункт „Капитан Петко Войвода”, който в момента е свободен. Ще бъде затворен и другия пункт в Хасковска област – „Маказа”.

Български шофьори разказват, че от ранния следобед колони от трактори и друга техника вече са се отправили към българската граница. Днес движението през „Капитан Петко Войвода” беше спирано поетапно, но до опашки и задръствания не се стигна.

В Северна Гърция фермерите днес блокираха и магистралата край Димотика. Това забави българските превозвачи и удължи курсовете им двойно.

От МВнР обявиха, че са информирали официално ЕК за създалата се ситуация и са поискали решение на проблема в най-кратък срок.