Не е тайна, че жените обичат да задават въпроси на половинките си. Нито е тайна, че мъжете бягат от тези въпроси. Старият майстор на кабарето Хорст Шрот дава жокери и на двете страни в спектакъла си „Когато жените питат…".

Преди дни по покана на посолството на Германия комикът разкри тайната на щастливата връзка и пред българска публика.

Той е едно от най-известните имена в Германия. Особено сред жените. Всеки ден електронната му поща е пълна с писма от дами с въпроси за мъжете.

„Например жените питат: Мъжете наистина ли не могат да разберат кога е станало мръсно? Или: „Мъжете все ни гледат отзад. Това не го разбирам, особено когато косата ми е толкова хубава". И аз отговарях на тези въпроси. След известно време реших, че може да се направи цяло представление”, казва Хорст Шрот.

По думите му въпросите не са изненадващи, той вярва, че всеки мъж ги е чувал многократно в живота си.

„Много опасен е въпросът: „Ти сега какво мислиш?" Друг въпрос, който звучи невинно, но всъщност въобще не е така е: „Обичаш ли ме?" А още по-лош е въпросът: „Намираш ли ме твърде дебела?", посочва Шрот.

„На въпроса „Обичаш ли ме?" мъжът винаги категорично трябва да отговори„Да!" Силно, ясно, убедено и без съмнение: „Да! Да!", категоричен е той.  Иначе идва скандалът.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ако мъжът каже: "Разбира се, обичам те, но какво точно имаш предвид?". Или още по-лошо отговор като: " Ще се почувстваш ли по-добре ако ти кажа: Да?" Или отговор като: "Кой, аз ли?" Не, такива отговори не трябва да се дават. Това води до скандал и още по-лошо - до разговор за връзката. Това мъжете въобще не обичаме, а жените обичат разговорите за отношенията. Те са им най-любимите. А мъжът не иска да води такъв разговор никога”, разяснява комикът.

„Не” трябва да е винаги и отговорът на въпроса  „Намираш ли ме твърде дебела?”.

„Ако кажеш: „Дебела, ех, не точно. Дебела в сравнение с коя?!" Или пък:" Дебела не, но и слаба не си" - и това не трябва да се казва. „Дебела, какво значи дебела? Изглеждаш много добре!". Всичко това не бива да се казва. Мъжът трябва да каже „Не" и веднага да излезе от стаята. Ако може, дълго време да остане на разстояние, защото може да последва друг разговор”, допълва той.

За съвети му пишат и много мъже.

„Един ме пита: „Как да избегна разговор за връзката?" Друг попита: „Как да се запознае с една жена?". Имал проблем с това. Страхувал се да я заговори, защото не знае как да подходи. Неговата майка, защото той живее с майка си от 42 години, му казала: "Пиши на Хорст Шрот, той ще ти даде добър съвет", споделя комикът.  

Според него в днешно време все повече връзки се провалят, защото много хора не оставят свободно пространство във връзките.

„Твърде много стават зависими един от друг, твърде залепени. Един приятел ми се оплака, че не може да се разбере с жена си къде да отидат на почивка. Искат да пътуват, но той иска на едно място, тя  - на друго. И постоянно се карат за това. Попитах го: „Защо не пътувате поотделно? Тя на планина, ти на море и двамата ще сте щастливи. Защо да не го направите поне веднъж ? Не е необходимо винаги, но поне веднъж можете. Ако от време на време си оставяте лично пространство, това е добре за връзката", сигурен е Шрот.  

Най-много се е забавлявал, когато една жена му написала, че когато нейният мъж чисти вкъщи, не чисто достатъчно добре, а когато тя му направи забележка за това, той въобще не иска да я чуе.

„Две обвинения от жената: Не ме слушаш и не чистиш достатъчно добре!  Това много ме разсмя и го използвам в шоуто”, разкрива комикът.

Съветът му към българските мъже е да се отпуснат и да не приемат критиките толкова на сериозно.  „Но се опитайте  да се вслушвате в жените си по-внимателно." Знам, че е трудно за мъжете да слушат жените, но често жените са прави”, допълва обаче той.