В началото на тази година Народния театър „Иван Вазов” отбеляза 110-годишен юбилей. Един от актьорите, които свързваме с този театър е Антон Радичев.

Той е започнал работа в него през 1974 г. Поканили го, веднага след като завършил НАТФИЗ да играе в пиесата „Децата на слънцето”. Поканил го негивоият професор от театралната академия – театралният режисьор Филип Филипов. Когато получил писмото-покано бил убеден, че някой негов колега се шегува и две седмици не се появил в народния театър, после от администрацията му се скарали.

За изпитите в НАТФИЗ пък го подготвил актьорът Георги Парцалев. Отнасяше се с мен като със син, спомня си Радичев. По същия начин с него се отнасял и Стефан Гецов.

По-време на голямото земетресение през 1977 г. Радичев и Гецов били на сцената и играли „Големанов”. Актьорът си спомня, че огромните полилеи в театъра се разлюляли силно, хората започнали панически да излизат, някои дори скочили от втория етаж. Стефан Гецов останал на сцената и попитал защо тези хора са се разтичали така.

Вижте  във видеото целия разговор с Антон Радичев: