На 2 юни преди година в Стара Загора на пешеходна зона 4-годишно момченце попада под гумите на джип. Шофьорът твърди, че не го е видял. нито е чул ужасените викове на хората, станали свидетели на трагедията.

4-годишният Паоло загина, карайки колелото, подарено му ден по-рано - за празника на детето, от мама и тате. Случаят разтърси цяла България и стана повод за невиждана съпричастност към мъката на родителите.

Виждаме че неспазването на знаците, правилата за движение по пътищата и всичко останало ни принуди да сложим кашпи, да сложим ограждения, коментира зам.-кметът на града Йордан Николов.

Да движението е спряно, улицата е затворена, но винаги отвсякъде изкачат коли, твърдят хората.

Шофьорът на джипа, прегазил Паоло, е осъден от Пловдивския Апелативен съд на 6 години затвор и 8 години без право да шофира. Той обаче обжалва присъдата си, а докато тя не е окончателна, законът му позволява да е зад волана.

Майката на Паоло - Красимира, поде кампания за опазване на живота на пътя. Вече са раздадени над 200 тениски с лика на момченцето. Средствата от продажбата на блузките ще отидат за добри каузи.

Днес на лобното място на Паоло имаше запалени свещички и цветя.