Каква трябва да бъде съдбата на кучето, нахапало до смърт дете в Пазарджишко
Мненията по темата какво да се случи с животното са полюсни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 3
    0
2111555489.jpg

През изминалата седмица съдбата на едно куче предизвика разгорещена дискусия. Тригодишно дете беше нахапано до смърт от питбул в село Мокрище до Пазарджик.

Мненията по темата какво да се случи с животното са полюсни – много хора искат кучето да бъде приспано, други смятат, че причината за проявената агресия са лошите условия, в които то е отглеждано и кучето трябва да бъде осиновено.

За разлика от България, в Европа има ограничения за отглежданите породи кучетаВ Испания например, за да имаш питбул, трябва да си над 18 години, да не си бил осъждан и да имаш застраховка за отговорност на стойност 120 хил. евро

Различни организации проявиха желание да спасят животното и настояват то да бъде настанено в приют, където да бъдат установени причините за проявената агресия.

Сред желаещите да осиновят кучето има и обикновени хора, които не са част от природозащитни дружества.

Според много хора обаче веднъж проявило агресия, кучето може да нападне отново.

Освободиха от ареста собственика на питбула, който уби дете в Мокрище В деня на инцидента кучето е било вързано с метален синджир в двора на Димитър

Докато в социалните мрежи се вихри спор какво да се направи с кучето от Мокрище, Пазарджишкият районен съд освободи от ареста собственика му. Магистратите отказаха да наложат мярка за неотклонение на Димитър Михайлов с аргумента, че няма обосновано предположение той да е извършил престъплението.

Повече вижте във видеото:

  • 3
    0
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре