Каква е тайната на вкусния домашен козунак на конци? Продуктите да са на стайна температура и тестото да втасва в топла фурна с малко вода. Това са част от съветите на Иван Киров от „Мастър шеф” за домашно приготвен великденски козунак.

Купеният готов козунак излиза до малко над 5 лв.

Снимка: bTV

В състава му освен обичайните продукти като брашно, вода и захар има и растително масло, яйчен меланж, консерванти, емулгатори и др.

Снимка: bTV

Рецептата на майстор-готвача за домашен козунак включва следните съставки, а изпълнението ѝ отнема около три часа.

Снимка: bTV

Продуктите струват около 20 лв. и от посоченото количество ще се направят три големи козунака. Те трябва да са на стайна температура, а брашното може да се сложи в затоплена фурна, за да бухне по-добре. Сместа втасва покрита с фолио и след като увеличи обема си двойно, е готова.

При сплитането на козунака ръцете ни трябва да се добре намазнени.

Рецептата и съветите за приготвяне на домашен козунак вижте тук: