Протест на изнервени пътници едва не доведе до истинска трагедия на релсите край София. Недоволните от постоянните закъснения на влаковете хора блокираха с телата си пътя на експреса за Горна Оряховица. Композицията спряла на метри от тях, сигнализираха наши зрители.

Инцидентът става около 19 часа тази вечер. Пътническият влак за Своге и Лакатник тръгва от София със закъснение. На гара Илиянци композицията е спряна, за да изчака пред нея да мине експреса за Горна Оряховица. Тогава част от хората в пътническия влак решават да протестират.

Слизат от влака и блокират трасето на експреса, разказва Ивайло Симеонов, който се намирал в пътническата композиция. „Влакът, освен че е супер студен, имаше и 40 минути закъснение. Хората изнервени, направо скочиха пред влака. Беше много страшно, защото скочиха 50 човека ей така пред влака с телата си, а влакът не можеше да спре, защото е набрал огромна скорост”, обяснява той.

Позицията на железниците: Експресът влиза в гарата с 60 километра в час, според правилата. Машинистът спира на два метра от най-близкостоящите върху релсите хора. Полицята пристига на десетата минута, но униформените не са успели да изместят хората от линията, отбелязват от БДЖ. 

Недоволните пътници принуждават експресния влак да се движи зад пътническия. А това удължава допълнително закъснението му. Блокираният експрес е тръгнал от София с 53 минути закъснение. Пътническият влак е изоставал с 26 от разписанието си.