Издателите на новия вестник с карикатури "Прас прес" ще сезират Комисията за защита на конкуренцията, защото според тях голяма част от първия брой на изданието от 1 март не е бил предоставен от дистрибуторите на читателите, предаде БТА.

На пресконференция издателите Иван Бакалов, Чавдар Николов, Христо Комарницки и Чавдар Георгиев разказаха, че на 1 март вестникът е излязъл в 10 100 броя тираж. 10 000 са отишли във фирма „Национална дистрибуция”… и следите им се губят.

Установихме, че на "възлови места, където има висок оборот на вестници в пунктове за продажба, вестникът или въобще не е доставен или са доставени по един-два броя", заяви Бакалов. Той даде примери с читатели, които споделили, че вестникът не е бил доставен в подлеза на СУ, а в подлеза на "Плиска" бил доставен един брой. До вечерта на 1 март издателите на "Прас прес" получили съобщения и от други градове в страната, че новият вестник не се продава.

Според издателите "над девет десети от тиража на вестника е скрит някъде".

Можете да четете „Прас прес” онлайн тук.

"За това посегателство над свободата на словото ще сезираме и всички възможни международни институции и организации, които наблюдават свободата на словото по света", заяви Иван Бакалов.