История за върха, до който се стига със силата на човешкия дух
Леда Цветкова разказва за Кристина Недялкова, която е родена със спина бифида, или неоформен гръбначен стълб, но въпреки това всяка година изкачва Мусала
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Криси
Снимка: bTV

Казват, че всички пътища водят от върха надолу. Но историята на Кристина Недялкова, разказана от Леда Цветкова в „bTV Репортерите“, категорично опровергава това твърдение. Това е история за върха, до който се стига със силата на човешкия дух.

Криси е родена със спина бифида, или неоформен гръбначен стълб. След първоначалния шок, който преживяват родители – че тя има двигателни проблеми, идва и друга диагноза – хидроцефалия, или натрупване на гръбначна течност в мозъка.

Намира се обаче лекар, който вдъхва малко надежда на семейството и се наема да извърши животоспасяващи операции на Криси.

На ръце до връх Мусала: Историята на един трогателен бащин подарък Докъде е способен да стигне един баща, за да види усмивката на дъщеря си?

„Преди него други лекари казаха, че това дете няма да живее и да го оставим“, разказва майката Виктория Недялкова.

Но Криси показва силната си воля за живот още от бебе. В повечето случаи спина бифида води до пълно обездвижване. А Криси ходи, макар и с патерици.

Първият път я срещнахме на едно много специално за семейството място – връх Мусала. Всяка година това момиче с огромно сърце и огромни мечти се качва на върха на планината. Първоначално ѝ помага баща ѝ, като подарък, сега обаче тя се качва сама.

Семейството започва инициатива да помага на повече трудноподвижни деца да се качват в планината.

Вижте повече във видеото:

Гледайте цялата история тази вечер в „bTV Репортерите“ след централната емисия новини.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре