Илия Кузманов: Зачестяват нападенията над полицаи
В Ихтиман имало "въставане" срещу държавата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Илия Кузманов
Снимка: bTV

През последните 2 години има повече от 200 инцидента с агресия срещу полицаи. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Той посочи, че в тази статистика влизат както вербални нападения, така и случаи, приключили с телесни повреди.

Във връзка с полицейската акция в Ихтиман и предшествалото я нападение над униформени в ромската махала, той беше категоричен: „Има една общност, която въстава срещу правилата и законите на държавата, това не може да бъде толерирано”.

Съдът решава дали задържаните в Ихтиман ще останат постоянно в арестаПолицаите твърдят, че са били нападнати от над 30 човека с цел да бъде осуетено арестуването на нарушител

Той не се нае да коментира клипа от полицейското управление в града, на който се вижда гавра със задържан, но отбеляза, че „има граждани, които пристигат в районното управление в състояние, което е доста нелицеприятно и, без да бъдат подлагани на подобно унижение, се държат по подобен начин”.

Кузманов посочи, че заедно с колегите си от други държави са започнали инициатива за общоевропейски полицейски стандарт, който включва обслужване на гражданите, заплащане и екипировка. Именно в тази връзка е изследването, според което 65% от униформените са недоволни от своите кубинки. По думите на полицейския синдикалист обувките са стар модел, който не е функционален и, в крайна сметка, пречи на полицая да бъде полезен.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре