Протестът на гръцките фермери засега не включва блокада на границата с България. От днес стачните комитети призовават земеделците да струпат техниката си по площадите.

9 февруари 2016 г. 25 дни блокада, четирима шофьори не издържат и пробиват загражденията с камионите си. Петият не успява и е задържан от гръцките полицаи.

„Протестиращите почнаха да се хвърлят с камъни дори по самите полицаи гръцки, те нямаха избор, трябваше или да ме задържат, или да ме оставят на гърците, просто такава беше ситуацията”, спомня си Георги Михайлов.

Преди дни съдът в Серес оправдава Георги по три обвинения, едно от които е опит за незаконно преминаване на държавна граница. Адвокатът му успял да докаже, че Георги е тръгнал след 13 дни престой в блокадата, болен, с температура и гладен в опит да спаси здравето си.

„Стопли ли се времето, ще има блокада със сигурност, на гърците в момента им е студено, но стопли ли се ще има блокада на 100 процента, може за три дни да е, но ще има блокада…Зависи от гърците, те са неуправляеми, никой не може да ти каже колко ще бъде”, категоричен е Георги Михайлов.

 А мъжът се притеснява за работата си, ако и този път попадне в капан.