Код жълто е в сила днес в 18 области от страната с предупреждения за температури в следобедните часове до 35 – 37 градуса.

Днес времето ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София – около 33°.

По Черноморието ще е слънчево с умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 27° – 29°. Температурата на морската вода е 25° – 26°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В планините ще е слънчево. Ще духа умерен, по високите части – силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

През нощта ще бъде ясно. Утре ще се задържи сухо и горещо, предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен, вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°.

За утре, без областите Варна и Бургас, в страната е сила жълт код с предупреждение за следобедни температури между 34 и 38 градуса.

До края на тази и в началото на следващата седмица времето ще е слънчево и горещо. Вятърът ще е слаб, по морския бряг – до умерен от изток-североизток. Температурите ще се повишат още малко и на места в равнините ще достигат 38° – 40°.