Ще е предимно слънчево. Привечер от запад  облачността отново ще се увеличи на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен, в Източна България и на север от планините временно и силен южен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Късно след обяд облачността ще се увеличи и до вечерта на места в масивите от Западна България слабо ще превали.  Ще духа силен, по билата и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 3°.

През нощта облачността ще е значителна и на места все още ще превалява слабо. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 7° и 12°.
Утре още преди обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след пладне - до предимно слънчево. Ще остане ветровито с умерен, в Източна България и северно от планините и силен южен вятър. Топло с максимални температури, предимно между 17° и 22°.
Във вторник преносът на топъл въздух от югозапад ще продължи и температурите ще се повишат още; максималните в повечето места ще са между 19° и 24°. Ще остане ветровито, в Източна България и районите, разположени северно от планините, вятърът ще е умерен до силен. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. В сряда ще има повече облачност, но отново предимно висока и средна, почти без валежи. Югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще е все още топло, но ще започне понижение на дневните температури. В четвъртък и петък ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. Понижението на температурите ще продължи, втория ден - от североизток.