Днес времето ще е предимно слънчево и почти тихо.

Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София – около 28°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 23°-24°, на север от н. Калиакра – около 20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Рано сутринта на места в низините и около водните басейни за кратко ще се образува мъгла.
Утре ще бъде предимно слънчево, след обяд – горещо. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°.  Ще духа до умерен, северно от планините и временно силен юг-югоизточен вятър. През нощта срещу вторник облачността в крайните западни райони ще се увеличи и на места там ще превали и прегърми.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време, но ще има и по-значителни временни увеличения на облачността. На отделни места, главно в Западна България, е възможно да превали. Във вторник вятърът временно ще се ориентира от югозапад, а до вечерта ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили; в сряда ще бъде северозападен, слаб до умерен. Минималните температури ще са по-високи, дневните слабо ще се понижават и втория ден в повечето места ще са между 25° и 30°. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Отново ще се затопля.