Четвърти последен ден от празничните дни около Рождество Христово. Хиляди поеха от родните места обратно към столицата и големите областни градове.

Трафикът в момента на автомагистрала "Хемус" не е натоварен. Не беше такова положението днес следобед.

Причината за това е катастрофа, която стана днес между микробус и лека кола на изхода на тунел „Топли дол”.

Ванът излиза на платното от черен път встрани от магистралата и е ударен странично от автомобила. Петима са пострадалите, които са откарани в болница, няма данни за жертви.

Традиционно най-натоварените трасета, традиционно са двете автомагистрали "Тракия" и "Хемус", както и международният път Е-79, който свързва Кулата с Видин. Много хора обаче предпочетоха да пътуват без автомобили, използвайки автобуси и влакове.

Относително спокойствие

В последния почивен ден автогарата в Монтана е пуста. Пътниците са малцина и повечето се връщат в селца от Северозапада. Голямото прибиране към столицата е било до обед, разбираме от касиерите на автогарата в Монтана.

Автобусни превозвачи се опасяваха днес да не се получи получи криза за билети, защото над 70 процента от хората си взели билети само за отиване до родните места без да заявят кога ще се приберат. В крайна сметка до недостиг на рейсове не се стигна.

Причината може би е в това, че не са малко по-съобразителните, които са се досетели за по четирите почивни дни за Коледа и Нова година. Така, с отпуск от три дни, за датите 29-ти, 30 и 31-ви, пуснат навреме, се получава 11-дневна ваканция. Почивка, на която всеки би завидил в края на 2015 г.

Ограничения

До 20 часа днес се забранява движението на МПС над 12 тона. Мярката не важи за камиони, които превозват животни, бързоразвалящите се храни или опасни товари.

Забрана за движение на камиони над 12 тона ще бъде въведена и на 3-ти януари, когато се очаква да е пикът на пътуването след празненствата за Нова година.

Откъм Гърция

И последните, решили да тръгнат на път след коледните празници, се отправят към домовете си. Между 16 и 17 часа беше изключително натоварено по АМ Струма край Благоевград, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

От полицията в града не съобщават за сериозни инциденти.