В Агенцията за закрила на детето не харесаха новия видеоклип на ученичката Гери-Никол. Според институцията видеото към песента "Момиче като мен" вреди на психическото развитие на подрастващите и трябва да бъде спряна от ефир.

Видеото на непълнолетната изпълнителка е станало повод за сигнал до агенцията. „Това, което на нас ни направи впечатление е провокативното излъчване на песентта, както и представяне на сцени с разголено човешко тяло на дете”, каза Камелия Николова, главен директор на „Контрол по правата на детето”.

Гери-Никол отказа коментар. На снимачната площадка пред Петя Дикова, певицата обаче вече е разказвала каква е идеята на клипа. „Всичко бих направила за клип, за проект. Показвам себе си, колко съм дива, луда и се надявам това много да се хареса на хората”, каза тя.

„Аз съм убедена, че в момента подрастващите ще копират някоя част от визията й, било панталонките, маникюра”, каза Николова.

Въпреки че на улицата не намерихме почитатели на тази визия, Агенцията сезира Съвета за електронни медии. Регулаторът обаче няма право да налага цензура, а само да глобява медиите, които го излъчват до 30 000 лева. „Има проблем и ние имаме едни правила, специални във връзка със защита на децата, в които се казва, че такова разголено, еротично поведение на деца е недопустимо”, каза Георги Лозанов, председател на СЕМ.

Утре СЕМ ще вземе отношение за телевизиите. А междувременно 17-годишната ученичка вече постави рекорд с близо 2 милиона гледания на клипа си само за няколко дни.