Гаф или протокол е тоалетът на посланичката ни в Люксембург
Самата Добрева каза, че „не е важно дали си с шапка и каква, важното е какво има под шапката“ и отказва повече коментари
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Мая Добрева и великия херцог Анри
Снимка: МВнР

Снимка на дама в син тоалет обикаля социалните мрежи в последните дни и събира критични коментари. Кадърът е от връчването на акредитивните писма на българския извънреден и пълномощен посланик в Белгия и Люксембург – Мая Добрева, на великия херцог на Люксембург Анри.

Всъщност протоколът в Люксембург за среща с благородник е спазен.

„Вероятно този човек, великият херцог на Люксембург, е виждал чудеса и надали облеклото на посланик Добрева е първото или последното чудо, което вижда“, коментира Кристина Крънчева, консултант по бизнес етикет и протокол.

По думите ѝ е редно да се носи средно високи обувки, минимум бижута. Жените трябва да са с рокля до коленете, а мъжете – с тъмен костюм.

Снимка на български посланик набира популярност в интернетКадърът е от края на септември, когато посланик Мая Добрева връчи акредитивните си писма на Великия херцог на Люксембург Анри

Според наследствения шапкар Георги Сардарев пък шапката говори за притежателя си. За случая той би препоръчал „нещо малко по-семпло, но същото така елегантно“.

Той също смята, че посланик Мая Добрева е спазила буквата на протокола, просто се е получил неприятен ефект.

Самата Добрева каза пред вестник „24 часа“, че „не е важно дали си с шапка и каква, важното е какво има под шапката“ и отказва повече коментари.

Освен посланик Добрева и други нейни колеги са връчили наскоро акредитивните си писма. Вижте във видеото как са се представили те:

Силата да бъдеш информиран
Снимка: bTV
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре