Над 250 деца от социални домове и специализирани центрове от цялата страна участваха в шестия национален детски фестивал „Като звездите“, който се проведе в Тутракан.

Въпреки вълнението си от препълнената зала, децата показваха завидни вокални и артистични умения, а специален поздрав им беше поднесен от 6-годишната Елица, която беше една от сензациите на сезона в предаването „България търси талант“.

„Като звездите“ е единственият в Европа пътуващ детски фестивал-спектакъл, който през годините посещава социалните домове и открива таланти сред обитателите им.

Снимка: bTV

„Уникалното е, че за нас няма конкурс, за нас всяко дете е личност, всяко дете си получава своя дан, на всяко дете даваме шанс за изява, всяко дете получава награда“, обясни Ирена Атанасова, изпълнителен директор на сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти „Вега“.

Според вицепрезидента Маргарита Попова такива прояви създават неповторимо усещане за общност у децата в неравностойно положение.

„Да не се въздържаме да кажем, че обичаме някого, да го прегърнем и да поощрим неговия талант. Това е смисълът на живота, всичко останало сигурно е от дявола“, коментира тя.

Следващото, седмо, издание на уникалния фестивал ще бъде догодина в Мъглиж.