Преди близо година млада жена установила, че майка й има тежко заболяване - таласемия. Каква била изненадата й обаче, когато разбрала, че наред с медикаментите, майка й дава сериозни суми и за алтернативно лечение – по Скайп.

„Сеансите са по 15 лева. Провеждат се всеки ден, като в почивните дни - събота и неделя, използва диск, който пуска. Тоест излиза й поне 300 лева на месец, за да може да се лекува по Скайп”, обяснява жената пред bTV.

При проверка на място със скрита камера, „лечителят” Алекси Симеонов от Видин се хвали, че неговите енергийни параметри са най-силните в света.

„Дистанционните, не тия директните. Така че не може да има някакъв проблем, след като лекувам дистанционно и рак. По банков път се превеждат парите - дали в левове, дали в евро, няма значение. Аз имам... бедна ти е фантазията колко сметки имам - значи като почнеш от австралийски долари и свършиш с паундове”, казва мъжът.

На края на сеанса екипът на bTV си купува енергиен диск срещу 15 лева. Минути по-късно се връща при Симеонов, но с явна камера. Първият въпрос е - къде е касовата бележка.

Оказва се, че бизнесът на мъжът от Видин върви доста добре. Става ясно от факта, че той предоставя грешна касова бележка. На нея е отчетен оборот от 15 525 лева. Регистрация в здравната инспекция на такова лица обаче няма.

От РЗИ Видин поеха ангажимент да извършат проверка с полиция в дома на Симеонов.