“Емко” отново на протест – и с все така отнет лиценз (ОБЗОР)
Работниците винят министър Караниколов, че опитва да съсипе предприятието, той отвърна, че въпросът може да се реши най-рано след 4 дни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Протест на Емко
Снимка: bTV

Служители на завода за боеприпаси „Емко” отново излязоха на протест. Оръжейниците обвиняват държавата в репресивни и тенденциозни действия, които целят да закрият печелившото предприятие.

Вторият протест на оръжейниците дойде, след като на 8 септември разбират, че договорите им с партньори са прекратени. Гневът е насочен специално към министъра на икономиката, който наредил на държавното дружество „Кинтекс” да развали контракти за продукция, която вече е произведена.

Работниците от военния завод "Емко" отново на протестЧастното оръжейно дружество се оплака от нов конфликт с Министерството на икономиката

Близо 500 служители на завода от базите в Троян и Белица отправиха упреци към отговорните. Поне 200 работници от базата на фирмата в Монтана, изразиха недоволството си с блокада на републиканския път Е79. В предприятието работят 400 души. Те защитиха работните си места и настояха за връщане на спрения лиценз.

Протестиращите заплашват, че ако не бъдат чути, ще пренесат недоволството на жълтите павета.

Позицията на икономическото министерство

На 18 септември Междуведомствения съвет ще разгледа искането за възстановяване на лиценза на фирма „Емко” ООД, съобщиха от Министерството на икономиката.

Не е в компетенциите на министъра самостоятелно да спре или да върне лиценза за внос и за износ, подчертават от ведомството.

"Емко", собственик на "Дунарит" в Русе, има нов конфликт с Министерството на икономикатаСлужителите на предприятието утре излизат на протест

От там припомнят, че това става, след като се отстранят всички нередности, което трябва да се констатира от всички компетентни органи.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре