Отец Георги Гелеменов гони демоните от властта пред Министерски съвет, за да се промени отношението към децата в неравностойно положение. Инициативата е на няколко неправителствени организации.

След като безброй пъти отчаяни майки на деца с увреждания молили властта за помощ, накрая прибегнали до услугите на екзорсист - той да прочисти съзнанието на политиците и те да се задействат.

„Искаме да водим нормален, човешки живот. Родители на деца с увреждания и на хора, които имат роднини с увреждания, да живеят нормално, а не да се превръщат в просяци в собствената им държава”, коментира Юлия Старчева, която е майка на Георги.

Разказите на майките си приличат – почти без пари, без възможност за рехабилитация, трудно достъпна външна среда, в деня на детето, те молят държавата за помощ.

„Това са един вид бъдещите просяци на България, когато ние майките си отидем от този свят”, заяви Вера Иванова от Конфедерация за защита правата на детето.

Според отец Гелеменов „демонът на алчността” е завладял властта и управляващите забравят за хората.

В православната църква няма екзорсисти, злото се прогонва с вяра, казва обаче отец Ангел. „Това, което трябва да се молим на Господа, е нашите политици да поемат отговорността си”, каза той.

А дотогава майките търсят отговори от институция на институция.