Честито Рождество!

Днес облачността ще е значителна, но ще се задържи почти без валежи. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад, в Дунавската равнина временно ще се усилва. Максималните температури ще са предимно между 4° и 9°.

Над планините облачността ще е значителна, в масивите от Западна България ще превали слаб сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

През следващото денонощие облачността ще бъде по-често значителна, с по-съществени намаления над Източна България. В Западна България ще има превалявания от сняг, които около обяд ще спират, докато в планинските райони ще продължи да превалява и през останалата част от деня. Само на отделни места през втората половина на предстоящата нощ и в сутрешните часове преваляванията за кратко ще са от дъжд и е възможно образуването на поледици. Вятърът временно ще отслабне и ще бъде до умерен, от север-северозапад. Минималните температури ще са между минус 3°  и 2° градуса, максималните – предимно между 3°  и 8°.


През следващите дни ще има променлива, по-често значителна облачност. Във вторник вятърът от запад-северозапад отново ще се усили. На отделни места в източните райони е възможно да превали слабо, предимно дъжд. Температурите още малко ще се повишат и минималните, в по-голямата част от страната, ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 7° и 12°, по-ниски в Североизточна България. В сряда ще е ветровито, ще нахлува студен въздух. На много места в страната ще превали, предимно сняг. В четвъртък вятърът ще се ориентира от север, по Черноморието – силен, застудяването ще продължи. Облачността ще се задържи значителна, на места, главно в източната половина от страната, ще има и слаби превалявания от сняг. В петък облачността ще се разкъсва, на места временно ще намалява. В източните райони, където ще остане ветровито, все още е възможно да превалява сняг.