Ядосани пътници блокираха жп гарата в столичния квартал Горна Баня, след като видяха, че не могат да се поберат в оскъдния брой вагони на влака София – Перник.

Тази вечер движението на влаковете на гарата в Горна баня беше спряно, на мястото на протеста бяха изпратени екипи на полицията и на Столична община.

Оказа се, че от днес влаковете за Перник се движат по ново разписание, което предвижда въпросната композиция да се движи мотриса от 4 вагона. Оказало се, че в този състав на влака не могат да се съберат всички пътници.

От БДЖ уверяват, че от утре ще бъде възстановено старото положение и мотрисата ще е поне от пет вагона. Наложеното изменение в плана за композиране е поради катастрофата на друга мотриса на гара Мурсалево от преди няколко дни, обясняват още от дружеството.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди на ръководството на държавния железопътен превозвач да бъде създадена необходимата организация за нормалното влаково движение в района на жп гара Горна баня.

Подробности очаквайте в късните новини на bTV!